انگور خشک شده که همه آنرا به نام “کشمش” می شناسند، قرن ها پیش به وجود آمده است. کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود و دارای خواص فراوانیست که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می کنیم :
۱-کشمش، میوه ای خشک و مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود.
۲- کشمش، یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد و برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند بسیار مفید است.
۳-کشمش، برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
۴- کشمش، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
۵- کشمش، باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند. کشمش، برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
۶- کشمش، منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
۷- کشمش، محتوی مقدار زیادی آهن می باشد. ۶۰۰ گرم کشمش، ۹۰ درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. ۱۰۰ گرم کشمش در حدود ۸۸/۱ میلی گرم آهن دارد، در حالیکه ۱۰۰ گرم گوشت گاو بین ۴-۲ میلی گرم آهن دارد.
۸- کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد و فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
۹- این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.
۱۰- کشمش، را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
۱۱- کشمش، از سرطان جلوگیری می کند.
۱۲- کشمش، میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
۱۳- اگر به مدت ۴ هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.
۱۴- کشمش، آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن را می کاهد.
۱۵-کشمش، موجب کاهش استرس می گردد.
۱۶- کشمش، دهان را خوشبو می کند.
۱۷- کشمش، برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، ۶-۵ عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
۱۸- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه، سلول های بدنشان را از آسیب حفظ می کنند.
۱۹- کشمش، به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.
۲۰- کشمش، مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
۲۱- کشمش، باعث تقویت اعصاب می شود.
۲۲- کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می کند.
۲۳- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید.
۲۴- کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.
۲۵- کشمش، منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
۲۶- کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.
۲۷- سعی کنید هنگام مصرف ماست و یا سالاد، “کشمش” را نیز به آنها اضافه کنید.